2023-05-01

SEO Tippek kezdő weboldal tulajdonosoknak

A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú a weboldalad sikeréhez. Azonban, ha még csak most kezded az online jelenléted építését, a SEO világa nehéznek és bonyolultnak tűnhet. Íme néhány hasznos SEO tipp, amelyek segítenek, hogy felkerülj a keresőmotorok találati listájára.

Mi is az a SEO?

A keresőoptimalizálás (SEO) egy olyan folyamat, amely segít abban, hogy a weboldalad a keresőmotorok találati listájának első oldalán jelenjen meg. Ehhez használni kell a megfelelő kulcsszavakat és minőségi tartalmat kell készíteni a látogatóknak. Az SEO fontos az online jelenlét és az üzleti siker szempontjából. Jelenleg (2023.05 hó) a legfontosabb keresőoptimalizálási szempontokat a Google határozza meg, mivel a legtöbben ezt a böngészőt használják. Fontos megjegyezni, hogy a mesterséges inteligenciával felturbózott BING berobbanása a köztudatba felülirhatja az eddig általánosan elfogadott alapelveket.

Melyek a legfontosabb SEO szempontok egy induló weboldal számára?

  1. Válaszd ki a megfelelő kulcsszavakat. A kulcsszavak a SEO alapjai. Kutass olyan kulcsszavakra, amelyek a célcsoportodra jellemzőek és amelyekre az emberek valószínűleg keresnek. Használj kulcsszókutató eszközöket, hogy segítsenek megtalálni az ideális kulcsszavakat.
  2. Írj minőségi tartalmat. A minőségi tartalom megjeleníti a weboldalad értékét a látogatók és a keresőmotorok előtt is. Az oldaladnak releváns és hasznos tartalmat kell nyújtania a látogatók számára, így növekedni fog a látogatók által az oldalon eltöltött idő, mely növeli az oldal össz látogatottságát és így befolyásolja a találati lista helyezését.
  3. Használj meta leírásokat és címkéket. A meta leírások és címkék segítenek a keresőmotoroknak megérteni, hogy az oldal miről szól. A meta leírásokat úgy kell megfogalmazni, hogy vonzóak legyenek a felhasználók számára, és arra ösztönözzék őket, hogy látogassanak el a weboldaladra.
  4. Optimalizáld a weboldalad sebességét. Az oldal sebessége nagyon fontos az SEO szempontjából. A lassú oldalak csökkentik a felhasználói élményt és káros hatással vannak az oldalra irányuló forgalomra. Az oldal sebességét optimalizálhatod a képek és a videók optimalizálásával, a caché használatával és az oldal kódjának optimalizálásával. Fontos megjegyezni, hogy a Google által publikált legfrissebb "Oldalélménnyel összefüggő rangsorolási tényezők" között például az oldal sebesség, cikkünk megjelenésének idejében már nem szerepel. Azonban a felhasználók igenis elvárják a gyorsaságot, ha tartalom betöltésről van szó, így nem szabad figyelmen kívül hagyni.
  5. Gondolj mobilbarát kialakításra! A mobilbarát kialakítás kulcsfontosságú az SEO szempontjából, hiszen az emberek egyre inkább mobil eszközökről keresnek.

Az alábbi linken további tartalmakat olvashatsz arról, hogyan hasznosítshatod a mesterséges inteligenciát a keresőoptimalizálásban: AI hasznosítása a keresőoptimalizálásban Ne habozz felgyorsítani a SEO folyamatokat, használd ki a legújabb rendelkezésre álló technológiát!

kulcsszó kutatás a felhasználók számára hasznos tartalom létrehozásához

Ha szeretnéd megtanulni, hogy a saját weboldalad/webshopod számára melyek a leghasznosabb SEO eszközök, illetve hogyan alkalmazd hatékonyan őket, jelentkezz személyre szabott tanácsadásra itt!

Készen állsz együtt dolgozni?

Klik Klik!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram